Brödsalong i Rosendals trädgårdar

I helgen så gjorde vi en utflykt till Rosendals trädgårdar för att ytterligare få fördjupa oss i vårt nyfunna intresse för surdegsbröd. Rosendal ställde nämligen till med Brödsalong för brödnördar och brödätare. Olika surdegsbagerier var där och visade upp sina produkter, en av Sveriges mest kända kvarnar (surdegsbagare verkar generellt vara väldigt noga med vilka råvaror de använder till sina bröd) samt kändisbagaren Sébastien Boudet. Det är från Sébastiens recept vi har startat våra surdegar så det var något av en husgud vi fick se gå runt i Rosendal. Det var givande att smaka på de olika bröden och prata med surdegsexperter. Höjdpunkterna var dock att få se på Sébastiens deg och hur han jobbade med den (vilken målbild att kunna få till en deg som ser ut och beteer sig på det sättet som hans deg) sam att äta deras limitterade surdegspizza gjorda på primörer från Rosendal.
 
 Rosendal på lördag i april.
 
 
Brödhumor när den är som bäst.
 
 
På första parkett när vi spanar genom fönstret på när Sébastien jobbar med sina degar. Vi var inte ensama om att vara facinerade.
 
 
Vi fick pizza nr 25 och 26 av totalt 100. Win!
 
 
Himmelsk god pizza gjord på surdeg, tomatsås, brie och primörer från trädgårdarna.
 
 
Denna vitlök slog nästan pizzan och de nybakade bullarna. Vi fick smaka på den tillagat enligt skylten ovan och det var gudomligt. Rekommenderas varmt!
 
 
 
Anders, Theresia | |
Upp