Vi tar bakandet till en norrländsk nivå

Bakning kan ju inte bli mer på riktigt och "rough" än när den görs i en vedeldad bakugn. När vi är uppe i norrland bjuds vi på diverse norrländska delikatesser. Förutom hjortron så står tjälknöle, kamms, klimpar, surströmming och självklart tunnbröd på menyn. Surströmming är inte något som tilltalar alla (men när jag, THeresia, fick testa det för första gången i sommar så tyckte jag att det var riktigt gott), men vem kan stå emot hembakat tunnbröd? Vi brukar alltid njuta av Anders mammas bröd när vi är uppe, men denna gång fick vi förmånen att själva testa att baka det efter Anders mormors klassiska tunnbrödsrecept. Hur en gör och vad receptet är får ni se i vår första matfilm!
 

Baka tunnbröd i stenugn from Theresia Silander on Vimeo.

Hoppas ni gillar vår första matfilm. Säg gärna vad ni tyckte och kom med feedback! Vi vill även passa på att tacka Märta-Stina för proffsinstruktionerna och introduktionen till norrländsk tunnbrödsbakning.
Anders, Theresia | Pizza, Recept, Stenugnsbakat, Tunnbröd, vedeldad | |
Upp