Recept på saffransbiscotti

Med risk för att majoriteten av våra läsare redan har tröttnat på julens alla smaker så måste jag ändå tipsa om dessa saffransbiscotti. Jag sprang på receptet i Linneas Safferi och efter första tuggan så var jag fast. De är lätta att göra, och förvaras de torrt så håller de länge. Även om ni inte är sugna på att göra dem i år så skriver jag ner dem så att receptet finns till nästa år (iaf så att jag inte ska glömma bort dem).
 
Ingredienser
100 g smör
0,5 g saffran (ett paket)
2 msk valfri glögg
1 knivsudd vaniljpulver
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
100 g mandel
150 g vit choklad
 
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull, ha i saffran, glögg och vanilj.
2. Koka upp och ha i sockret. Rör om så att sockret smälter och låt allt svalna.
3. Passa undertiden på att hacka mandel och choklad. Knäck i äggen, ett i taget och rör om ordentligt.
4. Blanda ut bakpulvret i mjölet och ha i cirka 2/3. Ha i mandel och choklad, blanda allt väl och ha sedan i resterande mängd mjöl. Degen kan vara rätt kladdig men skall vara glansig och fin.
5. Dela degen i två bitar och forma till längder. Platta ut dem ordentligt med hjälp av fingrarna. Grädda först i 180 grader i cirka 15 minuter.
6. Tag ut plåten ur ugnen och skär längderna i sneda bitar. Försök att vända dem med snittytan upp.
7. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är helt kall eller helst över natten. Förvara i burkar med tätslutande lock.



Theresia | Baka, Biscotti, Recept, Saffran | |
#1 - - Mallan:

Vilka härliga biscottis! Ska göra detta recept direkt ikväll. Tack!

Svar: Ja testa dem, så goda! Berätta gärna vad du tyckte om dem när du testat att baka och äta dem :)
blommigfalukorv.se

Upp