Blåbärspaj med havre och kokos

Blåbärspaj är ju något var och varannan människa bakar, men precis som kanelbullar, kladdkaka och kokosbollar (andra vanliga favoriter) är det förklarligt att det är så populärt, det är ju otroligt gott. 
 
 
Fyra saker som jag tycker gör smulpaj extra god är:
1. Kokosflingor
2. Havregryn
3. Müsli 
4. Sirap
 
De bidrar alla till att köra smuldegen mer knäckig och krispig vilket jag tycker är härligt.
 
 
Det finns hundratals olika recept att gå efter, men idag gjorde jag efter detta, med vissa modifikationer.
 
Du behöver:
Vetemjöl 1,5 dl
Havregryn 1,5 dl
Strösocker 1 msk
Sirap 1 msk
Kokos 2 msk
Müsli 2 msk
Smör 100g
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och havregryn.
3. Lägg bär i formen, strö över smuldegen, kokos och müsli. Om bären är inte hunnit bli tillräckligt sura kan du strö en matsked strösocker över dem.
4. Grädda mitt i ugnen 15-20 min eller tills pajen har fått en fin färg. 
 


Theresia | Blåbär, Dessert, Havre, Kokos, Recept, Smulpaj | |
#1 - - Sarah:

Det är så gott med paj :)

Svar: Jag håller helt med!!!
blommigfalukorv.se

#2 - - Robex Lundgren:

mums

Svar: :)
blommigfalukorv.se

#3 - - Felicia:

Mums!

Svar: Tack! :)
blommigfalukorv.se

Upp