Matiga äventyr i Tyskland

Nu har jag landat hemma i Sverige igen efter några härliga dagar i Munchen. Det känns som en stad där innvånarna har en hög livskvalitet. Förutom skidåkning och väder som är mer lockande än det svenska så finns det många härliga matupplevelser och ett aktivt uteliv. Förutom om de tips jag skrivit om i tidigare inlägg så har jag några tips till att bjuda på.
 
 
Efter att ha strosat runt i centrala Munchen och hungern började ropa på oss tog vi ett lunchstopp på Viktualienmarkt. Marknaden startade som en "farmers market" men har utvecklat sig till en gourmetmarknad där det finns fina produkter att köpa och titta på, men som de också gör enklare mat på. Vi åt en morot-kokos-ingefärs-soppa som smakade fantastiskt. Dessutom dekorerade de soppan med blomblad vilket fick mig att ytterligare bli inspirerad till att odla ätbara blommor. Jag ska försöka komma på ett eget recept på soppan. Enda nackdelen var att de bara hade stående bord, efter en dag till fots så hade några minuters sittande paus uppskattats.
 
 
Ett annat ställe jag nämnt tidigare är Kaisergarten. Förutom Kejsarpannkakan åt vi även den klassikerna knödeln. Knödeln är Tysklands motsvarighet till kroppkaka och görs vanligtvis på råriven potatis. Den som vi åt var vegetarisk och fylld med örter och ost. Mycket smarrigt.


 
Fler läskande upplevelser i sommarvärmen finns att få på Der verrückte EismacherDet är ett glasställe som specialiserat sig på konstiga smaker. Förutom lite vanligare smaker som oreoglass och chokladsorbet så kan en beställa både öl- och salamiglass. Jag tänkte först våga mig på  en fikon- och valnötsglass, men när jag såg chokladsorben kunde jag nte motstå den. Dock så tog jag salamiglass som smakprov till. Gott men mycket konstigt. 

 
 
Ett av de bästa barställena jag varit på är Zephyr i Munchen. Goda och snygga drinkar samt trevlig (och snygg)  personal. Hit måste du gå om du är i Munchen!
 


Ett av de mest klassiska matställena i Munchen är Hofbräuhaus. Det har varit ett känt bryggeri i Muncehn i över 400 år och ett av deras messt kända turistmål sedan tidigt 1900-tal. Det är trångt och högljutt och bullrigt i vissa delar av lokalen där livebandet spelar och gästerna skålar för fullt, men vi hittade en plats ute på gården där vi kunde höra det trivsasmma sorlet i bakgrunden men fortfarande höra vad vi sa. Vinet jag drack här var resans bottennapp, men gillar man öl och vill äta traditionell Bayersk mat så kan det vara roligt att ta ett målmat eller ett glas här för att ha varit på det mest kända matstället i Munchen.
 

Sista lunchen körde vi även den "Munich-style". Denna gång köpe vi med oss en varsin sallad och färska jordgubbar och sedan gick vi till en Biergarten, denna gång Agustiner KellerVäl där köpte vi till Pretzel och Obatzda att njuta av en sista gång innan jag skulle åka hem. Mycket plats och trevligt kocept. Oavsett var en vänder blicken i Munchen så ser en ett stort gäng som sitter tillsammans och dricker öl från oerhört stora glas.
 

En trevlig stad men en massa mysigt att erbjuda, dessutom lyx när en har världens bästa Frida med sig som tar en till trevliga ställen över hela staden. Tack Frida för superhärliga dagar!
 


 
Theresia | München, Restaurangbesök, Restauranger, Tipsar | |
#1 - - Frida W:

Tack själv! Så mysigt :)

Upp