Spanar in råvaror i München

Nu är jag besök hos min vän Frida i München. Igår gick vi runt i staden (så mysig!) och ramlade in i en marknad. Vilket utbud! Om en bor här har en verkligen tillgång till så många bra råvaror. Fantastiska viner och ostar som produceras runt knuten. 



 
På marknaden hade de dessutom basilika i krukor som skulle se ut som buskar bredvid basilikan som finns i Sverige, och vid potatisen så var det inte "fast" eller "mjölig" som var valet utan de hade över femton olika sorter.
 




Hittills har jag fått njuta av några fantastiska ostar på Löwenbräukeller och jag ser fram emot fortsättningen. Den enda sorgen är att jag inte gillar öl. Jag får nästa dåligt samvete av att jag inte tar del av eller uppskattar deras dryck. Jag undrar hur människors matlagning påverkas av detta utbud. Är det fler här som gillar att laga mat? Eller kanske färre då en bara behöver köpa en ost för att få uppleva en smaksensation?
 
Theresia | München, Resor | |
Upp