Tyska sommarsnacks

Här i München är det sommar och precis som i Stockholm så ser det ut som att staden har exploderat. Överallt är människor som utkastade i gräset, på trappor och på uteserveringar. En härlig bonus då är ett en får testa sommarens snacks här i München.
 

Pretzel med Obatzda. Är en bavarisk delikatess. Obatzda görs genom att blanda två tredjedelar av en mjuk ost, oftast Camembert med en tredjedel smör. Den krämiga osten tillsammans med den salta och mjuka Pretzeln är underbart gott en varm sommardag! Vi intog det vid Sjöhuset i "Englischen Garten". Fin utsikt över parken och sjön.
 Detta är den österrikiska versionen av tjockpannkaka men är även väldigt populär i södra Tyskland. Serveras varm med mandelflarn, russin och äppelmos och går under namnet Kaiserschmarrn (kejserlig pannkaka). Vi åt vår på en restaurang som lämpligt nog heter Kaisergarten. Trevlig restaurang med bra personal och god mat.
 

Jag upplever att tyskar har ett större intresse för närodlad organisk mat (de har ju bättre förutsättningar för det i södra Tyskland också). Men detta gör att det tillexempel säljs goda (smakmässigt och mot naturen) jordgubbar i varje korsning. Nom nom nom!
 


I München har de en tradition av att en får en liten extra sked glass i en annan smak som smakprov när en köper glass. Mycket trevligt! Att glassen jag smakat hittills dessutom är väldigt god gör det inte sämre. Jag kan rekommendera Ballabeni Icecream varmt! 
 
Kommer snart fler uppdateringar från mina materfarenheter här i München. Frida är en utmärkt Münchenkännare som tar med mig till härliga restauranger och platser. Dessa måste det tipsas vidare om!
Theresia | München, Restauranger, Tipsar | |
Upp