Lördagsfeeling med Moule marinière

En rätt som blir så god, känns så lyxig men som kräver så lite ansträngning som Moule marinière får en leta efter. Servera som en lättare förrätt eller gör pommes frites och aioli till och servera som en Moules frites. Denna rätt har vi avnjutit de senaste lördagarna och den kommer säkerligen ätas inom kort igen. En mer kryddig variation är att även slänga ner lite chorizo när du fräser löken, då kallas rätten Moules à la portugaise.

Ingredienser
1 kg  blåmusslor
2  schalottenlök
2  vitlöksklyftor
5 cl  olivolja
1 bunt  persilja
2 dl  vitt vin
2 dl  fiskfond
2 dl  vispgrädde
salt
peppar

Gör så här
1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Ta bort eventuellt "skägg".
2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. 
3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. 
4. Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde. 
5. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. 
6. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. 
7. Servera musslorna i en stor skål, slå över soppan och toppa med persilja 
 
Anders, Theresia | Moule mariniére, Musslor, Persilja, Recept | |
Upp