Recept på Fish Taco och andra goda tillbehör

Det är inte en hemlighet direkt att vi gillar att äta och laga mexikansk mat. Puled pork är en favorit men det är kul att variera med andra rätter så som Mole eller Fish Taco. Senaste gången vi lagade just Fish Taco passade vi därför på att spela in en film om hur vi gör och vad vi har till. Var så goda!

Fish taco from Theresia Silander on Vimeo.

Ingredienser
600 g fisk t ex tonfiskfilé, havsabborre eller hälleflundra
1 dl vetemjöl
1 ägg 1
dl panko (eller mer om det behövs)
olja till fritering
 
Om du vill kan du även blanda i 2 tsk chilipulver, 2 tsk spiskummin, 1 msk paprikapulver och salt i mjölet.
 
Gör så här
1. Skär fisken i 10 cm långa och 3 cm bred bitar.
2. Trippelpanera i vetemjöl, ägg och panko (dvs. vetemjöl - ägg- panko- ägg - panko).
3. Värm oljan till 180-200 grader. Stek på båda sidor tills pankon fått fin färg.
4. Låt rinna av på hushållspapper.
 
Förslag på tillbehör
 
Guacamole
2 avokado
2 vitlöksklyftor
1 chilli
 
Mosa avokadon "chunky", finhacka vitlöken och addera valfri mängd chilli för att få till rätt sting.
 
Srirachamajonäs
1 dl majonäs
2 msk Sriracha (eller annan stark sås)
 
Vispa samman och smaka av. 
 
Asian salw
3 cm ingefära
1 riven vitlöksklyfta
rivet skal av 1 lime
2 tsk rårörsocker
3 msk risvinsvinäger
2 msk sesamolja
3 msk rapsolja
1 msk fisksås
1/2 tsk salt
300 g hyvlad vitkål
2 grovrivna morötter
 
För att göra salwn mindre rinnig: Riv kål och morötter och häll på riklig mängd salt och massera in i grönsakerna (ta mycket, du sköljer bort det sen så du kommer inte äta saltet). Saltet drar ut vätska från grönsakerna. Efter tio minuter skölj bort allt salt och låt vattnet droppa av (eller använd en salladsslunga). Häll sedan på övriga ingredienser. 
 
Majs
För godare smak, värm snabbt i pannan med lite smör.
 
Koriander
 
Tortillas
Köp eller gör egna efter detta recept.
 
Vik. Ät. Njut!
Anders, Theresia | Asian slaw, Fish taco, Guacamole, Mexikanskt, Recept, Srirachamajonäs | |
Upp