Recept på Grönkålschips

Något det är supersäsong på just nu är grönkål. Förra veckan hittade jag ett stort fång med grönkål ståendes ståtlig som en bukett i min matbutik. Självklart kunde jag inte motstå frestelsen. It was mine! En riktigt god och enkel sak en kan göra med grönkål är grönkålschips. Mycket nyttigare och (faktiskt) mycket godare än vanliga chips!
 
Ingredienser
1 knippe grönkål
1/2 msk olivolja
+ smakalternativ 1 eller 2
 
Smakalternativ 1:
- Flingsalt
- Chilliflingor
- Rivet citronskal
 
Smakalternativ 2:
1 tsk sesamolja
Några stänk soja
Sesamfrön
 
Gör så här
1. Skölj grönkålen och skär loss den grova mitt nerven och skär blanden i "bit size" (tänk chips).
2. Häll på olja och den smaksättning du vill ha.
3. Sprid ut på plåt, försök se till att de inte ligger på varandra, gör istället två omgångar då. 
4. Grädda i ugnen på 200 grader tills bladen blivit krispiga, brukar ta ca 5-10 minuter, håll koll på dem så att de inte bränns. 
 
 
 
Theresia | Grönkål, Grönkålschips, Recept | |
#1 - - Oslofru:

Smaskigt :)

Svar: Ja jag kan verkligen rekommendera det! :) Smidigt när det är så enkelt också
blommigfalukorv.se

Upp