Insikternas revanch efter en helg på landet

Förra veckan avslutades lite busigt med att jag lämnade Stockholm redan torsdag kväll (woop woop) för att tillsammans med mina föräldrar bege mig till vårt landställe. Mitt mål med helgen var att avsluta mina trädgårdsprojekt för året och preppa inför fortsättningen nästa säsong. Det innebar en hel del beskärning av buskar och träd, grävande i rabatter och drömmande om framtiden.
 
Kurserna jag läser i skolan just nu får mina tankar att kretsa kring både framtiden (Trendspotting & Future thinking) men också mitt år i Tanzania (Change Management). Detta i kombination med att jag preparerar jorden för nästa säsongs arbete får mina tankar att flyga iväg. Vad jag vill odla bestäms ju inte bara utav vad jag vill titta på och äta nästa år, utan är också beroende av vilken kunskapsnivå jag har och hur mycket tid jag har att lägga. Detta i sin tur knyter an an till ett blogginlägg jag skrev i min reseblogg under min sista tid i Tanzania. Med risk att låta väldigt pretto så har tankarna alltså kretsat kring hur jag vill leva mitt liv och om jag har gjorde de förändringar jag ville göra efter att jag återvände hem efter drygt ett år i Östafrika. Nyttigt men oväntat händelseutveckling när jag drog på mig mina leriga stövlar i fredags morse.
 
Oavsett vad jag landar i för tankar så har jag i alla fall beslutat mig om att efter årets misslyckade odlingsförsök att åtminstone ha ett stort potatisland nästa år. Det känns "foolproof" och då kan jag om inte annat trösta mig med god potatis om inget annat slår väl ut.
 
Under helgens arbete inspirerades jag av en podd jag hittat som heter Grönsakslandet, jag kan varmt rekommendera den till andra odlingssugna. Jag började även följa två nya bloggar med det gemensamma temat att "downshifta" genom att lämna storstaden och flytta ut på landet, den ena är skriven av Jonna Jinton och den andra av Rania Maria. Känns fint med två nya bloggbekanskaper och jag ser fram emot att följa dem vidare. 
 
 
 
 
Theresia | |
Upp