En förrättsklassiker till födelsedagen

Förra veckan så fyllde jag år (hurra hurra hurra). En tadition i min familj är att födelsedagsbarnet får önska vad som ska lagas till middag. Detta året så stod löjromstoast som önskemål till förrätten, "något med fisk" till huvudrätt och "något med choklad" till efterrätt, och som familjen levererade! Nedan kan ni se förrätten. Varken svårt eller unikt men så otroligt gott. 
 
Ingredienser (till 4 personer)
100 gram löjrom
4 skivor vitt formbröd
1 msk smör
0,5 st rödlökar
0,5 dl gräddfil
dill
 
Gör så här
1. Skär bort kanterna på brödet. Hetta upp stekpannan och smält smöret. Stek brödet frasigt.
2. Finhacka löken. Vill du ha den lite mildare, pressa citron över den och låt stå i några minuter.
3. Lägg en klick rom på varje brödskiva, toppa med gräddfil, lök och dill.
 


Theresia | Förrätt, födelsedag, löjromstoast | |
#1 - - Veronica Wallgren:

Så himla gott!

Upp