Ett måste inför julen

Av allt jag bakar inför julen så är detta ett måste. Glöm lussebullar, pepparkakor och julgodis. När en varit ute i kylan vill jag ha en kopp te och en saffransbiscotti med vit choklad. Så underbart!
 
Detta är en favorit i repris från förra året men kan inte låta bli att dela med mig av detta recept igen.
 
Ingredienser
100 g smör
0,5 g saffran (ett paket)
2 msk valfri glögg
1 knivsudd vaniljpulver
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
100 g mandel
150 g vit choklad
 
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull, ha i saffran, glögg och vanilj.
2. Koka upp och ha i sockret. Rör om så att sockret smälter och låt allt svalna.
3. Passa undertiden på att hacka mandel och choklad. Knäck i äggen, ett i taget och rör om ordentligt.
4. Blanda ut bakpulvret i mjölet och ha i cirka 2/3. Ha i mandel och choklad, blanda allt väl och ha sedan i resterande mängd mjöl. Degen kan vara rätt kladdig men skall vara glansig och fin.
5. Dela degen i två bitar och forma till längder. Platta ut dem ordentligt med hjälp av fingrarna. Grädda först i 180 grader i cirka 15 minuter.
6. Tag ut plåten ur ugnen och skär längderna i sneda bitar. Försök att vända dem med snittytan upp.
7. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är helt kall eller helst över natten. Förvara i burkar med tätslutande lock.
 
 
Theresia | |
Upp