Micropizza från grunden



Nej, det handlar inte om Billys panpizza... 
 
Vi har inget kök just nu. Eller rättare sagt, köket är under uppbyggnad... Under tiden försöker vi så gott det går klara vår matlagning med hjälp av en (1) induktionsplatta och en mikrovågsugn. Det ställer förstås krav på kreativiteten, men vi lär oss samtidigt mycket nytt och får tillfälle att ifrågasätta gamla matlagningsmyter.
 
En sådan är att mikrovågsugnen bara går att värma mat i. Vi har ju redan tidigare pratat om att mikron gör ett utmärkt jobb med grönsaker, soppor och många såser. Igår provade vi att göra pizza från grunden i mikron. Resultatet blev... riktigt bra! Inte i paritet med en pizza bakad i stenugn eller på ett baking steel förstås, men den kan helt klart ge vanlig ugnspizza en match. Det kräver att du har en micro med crisp-funktion, annars blir botten inte krispig.
 
  1. Tag din favoritpizzadeg, exempelvis denna
  2. Kavla ut till en tunn cirkel och kläd insidan av en lätt oljad crisp-panna
  3. Kör på crisp-läge i 2-4 minuter medan du gör i ordning resten
  4. Toppa med en god tomatsås, exempelvis denna snabba tomatsås eller en något mer klassisk, långkokt
  5. Fortsätt med ost och valfria ingredienser (det enkla är ofta det goda, tycker vi)
  6. Fortsätt baka på crisp-läge i ytterligare 5-8 minuter, ta ut när botten är krispig och osten är riktigt simmig och karamelliserad
Anders, Theresia | Fastfood, Microvågsugn, Mikrovågsugn, Pizza, Snabbt | |
#1 - - Matilda Berlin:

Men jösses vad smart! Att laga pizza (egen och inte Billys då ;) ) i micron har jag inte ens tänkt på

Svar: Ja den perfekta blandningen att få snabb och god mat, det finns ju alltid de situationer man inte har tid eller energi att vänta på något som ska ta tid
blommigfalukorv.se

Upp