Plötsligt blev det en ballong


När jag senast gjorde pizza i ugnen skedde en oväntad sak, när vi skulle förgrädda degen på bakstålet så blåste pizzan upp sig som en ballong. Under sommaren och tidig höst så bakade jag pitabröd några gånger (tur att jag påminde mig själv om detta, måste se till att göra det igen snart när vi har ett riktigt kök igen för det är så gott). Då var en av utmaningarna att se till att brödet "puffade" upp sig så att den karaktäristiska luftfickan bildades, men nu dök den upp helt av sig själv. En rätt så orginell pizzaform måste jag säga.
 
Jag undrar vad det berodde på. Bröd består av mjöl, vatten, salt och sedan jäst eller surdeg. Det är fantastiskt att små variationer i receptet och i jäsningen kan skapa så olika typer av bröd. Beviserligen så ville detta bröd inte bli en pizzadeg utan snarare en jättepita. Som tur är pyste luften ut och vi kunde sedan lägga på tomatsås och tillbehör och äta en platt pizza istället för en bollpizza. Men kanske är det pizzans nya semelwrap?
 
Theresia | Pitabröd, Pizza | |
#1 - - Frida W:

Bollpizza - ge mig! Det är som om pizzadegen identifierade sig mer som pitabröd, fint!

Svar: Ja den har nog lite dubbla personligheter - men då blir den ju mångbottnad (pun intended hehe) så det är ju bara positivt
blommigfalukorv.se

Upp