Revival av reseminnen från Japan

Förra helgen blev längtan efter Japan så stor (ja den tar ju över en ibland) att vi var tvungen att försöka stilla begäret genom att äta ramen. Ramen är en rätt som vi åt flitigt när vi var i Japan i somras och som Anders lagat själv när tryckkokare (och ett kök) finns tillhands. Även om sushin är fantastiskt i Japan så är det nästa ramen jag saknar mest. Fantastisk god och alltid nära tillhands för en billig peng.
 
Tidigare så brukar vi gå til Ramen-ki-mama men i helgen så beslutade vi oss för att testa ett nytt ställe, nämligen 
Ai Ramen. Ett nyöppnat ställe som snabbt fått publicitet på grunda av buljonger som får koka i 18 timmar och Gulddrake nomineringen
 
Besöket bjöd på god mat och dryck och bra service. Minnena från Japan väcktes till liv igen
 
Förrätt
Soft Shell Crab med hummeraioli
Blandade inlagda grönsaker
 
Ramen
Shoyu - Hönsbuljong och dashi, rökt ankbröst och confiterat lår, brysselkål, ägg och vetenudlar (Kitakata).
Spicy Miso - Hönsbuljong och dashi, rödräka, bläckfisk, majs, ägg, Yuzukosho och vetenudlar (Kitakata).
 
Dryck
Kishu Monogatari - japanskt plommonvin (ta det om ni går dit, så gott!) 
Asahi -japansk öl.
 
Besöket bjöd på god mat och dryck samt bra service. Minnena från Japan väcktes till liv igen även om inget kan slå de ramenrätter en äter i ramen. Vi kommer garanterat att gå hit igen, då kommer vi testa deras Tonkotsu.
 
 



Anders, Theresia | Japan, Ramen, Restaurangbesök, Restauranger, Tipsar | |
Upp