Green curry peanut noodle soup

Ett nytt härligt recept på en soppa med asiatiska smaker. Receptet kommer härifrån. Färgen och doften som från denna skapelse är underbart. Det enda du behöver är någon typ av maskin eller ett verktyg som kan mixa ingredienserna (ju finare desto bättre), men förutom det är soppan lätt och snabb att göra. Jag serverade min soppa med vattenkastanjer, men vill du göra den lite mer matig så kan du lägga till tofu. Detta recept räcker till två portioner.
 
Ingredienser 
1 dl osaltade jordnötter (jag köpte vanliga jordnötter som jag sköljde snabbt i kallt vatten)
5 dl vatten 
1 dl ärtor 
2,5 dl fryst kål (dubbel mängd om du använder färsk)
100 g nudlar, kokade
1 vårlök
eventuellt vattenkastanj eller tofu
1 msk grön curry paste (finns i din vanliga butik)
salt och peppar

Gör så här 
1. Mixa jordnötter, vatten, ärtor, kål och curry paste tills det är helt slätt. Om mixern fastnar/stannar häll på lite mer vatten.
2. Värm försiktigt i en kastrull och låt puttra några minuter. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer curry paste.
3. Koka nudlarna, hacka vårlöken och förbered eventuellt andra tillbehör.
 
Servera och njut!




Theresia | Asiatiskt, Kål, Recept, Soppa på en spik, Ärtor | |
Upp