Tagliatelle med ädelost och valnötter

Nu efter jul och nyår har det varit främst två saker jag varit sugen på; Asiatisk mat och pastarätter. Jag har gjort det bästa för att tillgodose mina cravings och idag bjuder jag på en pasta med ädelostsås. Superenkel att göra men väldigt god. 
 
Ingredienser
140g ädelost (jag använde mig av Kvibille Klassisk Ädel)
1 gullök
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
valnötter
parmesan
salt
peppar
ev ruccola
 
Gör så här
1. Sätt på en stor kastrull med vatten. Salta rikligt.
2. Hacka löken fint och sautera i olja i stekpanna eller (annan)kastrull. Låt löken "svettas" utan att få färg.
3. Dela osten i bitar och lägg tillsammans med löken. Mosa lite lätt med ett verktyg ibland för att hjälpa osten på traven för att smälta.
4. När osten börjat smälta, häll i creme fraiche och lite vatten.
5. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
6. Medan såsen puttrar koka upp pastan och servera snabbt när pastan är klar. Riv lite parmesan och strö över lite  krossade valnötter. Om du har ruccola hemma så kan du även röra ner det med pastan eller servera vid sidan av, nötigheten i ruccolan passar bra med såsen samt att det är fint med lite grönt.
 


Theresia | Italien, Pasta, Recept, Snabbt, Valnötter, Ädelost | |
Upp