Vi har en bekännelse att göra

Handen på hjärtat. Vi har en bekännelse att göra. Maten ni sett på bloggen den senaste veckan har varit rätter lagade under början på januari(!). Sedan förra måndagen bor vi nämligen i en lägenhet utan kök(!!).  Vi har precis flyttat och de tidigare ägarna rev ut köket men lämnade det upp till de nya ägarna att installera ett nytt kök.
 
Därför har vi de senaste veckorna flängt land och rike runt (okej i alla fall Hudiksvall, Sundsvall och Stockholm runt) för att titta på, mäta, klämma och beställa kök och vitvaror. Matlagningsintresserade som vi är känns det fantastiskt att få bestämma hur vårt kök ska se ut (kul!), samtidigt som det är många detaljer som ska tänkas över och bestämmas (läskigt!).
 
Nu börjar dock alla detaljer falla på plats och imorgon kommer hantverkarna för att påbörja arbetet.
 
Mina delmål inför och under flytten är som följande:
- Flytta över alla saker till nya lägenheten (check)
- Flyttstäda den gamla lägenheten (check)
- Elektrikern klar
- Nya golvet klar
- Skåpen uppskruvade och vitvarorna installerade så att vi kan packa upp allt porslin
- Köksbänken på plats 
 
Efter denna vecka är förhoppningsvis de fyra första punkterna klara. De två övriga kommer nog dröja några veckor till, men skam den som ger sig. Tills dess får ni fortsätta njuta av mat vi lagade innan vi flyttade alternativt vår innovativa mikromat. För mig som är uppväxt utan micro känns det som ett äventyr.
 
Jag har lärt mig koka pasta i mikron (full effekt 3-4 min längre än koktiden uppgiven på paketet) men i helgen så bjöd Anders mig på det närmaste man kan komma en mikro-fest-måltid med en färdiglagad thaisoppa som grund piffad med fisksås och färsk ingefära. Till det tunt skurna champinjoner han tillagat i mikrons cripsläge, vattenkastanjer, färska groddar och nudlar. Mycket gott utefter tillagningsmöjligheterna! Han lyckades även leta upp våra bestick vilket gjorde att måltiden plötsligt kändes väldigt lyxig i flyttkaoset.
Anders, Theresia | Flytt, Nytt kök | |
Upp