Veckans snabba sommarrätt - Recept vegetariska wraps


Att ha ett paket med wraps hemma i frysen och ta de grönsaker som finns i kylskåpet eller frysen för att snabbt woka eller ugnsrosta har räddat mig många månger när hungern varit stor och energin låg för att orka gå och handla eller starta ett större matlagningsprojekt. Denna måltid är lätt att göra både vegetarisk och veganskt. Att den dessutom är snabb och enkel gör att den kvalar in på listan "veckans snabba sommarrätt".
 
Ingredienser
100 g vitkål, fint strimlad
1-2 morötter, finhackade i mindre stavar
1 gullök, hackad
100 g broccoli, delad
2 ägg
Tomater, delade
1 rödlök, finhackad
Bönor, valfri sort (exempelvis kidneybönor eller kikärtor)
1 aokado
Wraps
Koriander
 
Gör så här
1. Hacka grönsakerna (de du har hemma). Stek vitkålen, morötterna och löken i olja tills de blir mjuka.
2. Koka upp vatten och lägg i broccolin. Låt sjuda några minuter. Ta sedan upp och lägg i stekpannan med övriga grönsaker.
3. Knäck i två ägg och rör om tills ägget finns över alla grönsaker. Fortsätt steka lägg under omrörning.
4. Servera på wrap tillsammans med tomater, finhackad rödlök, bönor, avokado och koriander. Vill du ha en "sås" till häll på lite sweet chilli eller keso.
 
Theresia | Vegansk, Vegetariskt, sommarmat, vitkål, wrap | |
Upp