Min sommarlista

Nu är Anders äntligen hemma från sin kombinerade kardiologkurs och semester i USA och vår gemensamma ledighet börjar. Det tänkte jag fira i äkta blogganda med en lista!
 
Vilka platser ska du besöka i sommar?
Jag ska främst vara i Norrland (Backe och Granön), på landet och en tur till Irland.
Vilka ska du vara där med?
Anders, familjen (min och Anders), Melker (hunden), Dexter (katten) och Dhaarna.
 
Vad vill du äta?
Just nu tänker jag mycket på norrland och maten vi får där. Våfflor, kams, surströming, tunnbröd, rökt fisk, hemgjord saft. Så gott! De har även en massor med mathantverkare i de trakterna som jag hoppas på att besöka för att se hur de gör sin produkt samt få smaka det de tillverkar.
 
Vad vill du laga?
Koka flädersaft! Baka surdegsbullar! Göra rabarbermarmelad. Plocka bär; blåbär, hjortron, lingon och hallon. Gärna plocka svamp. Baka kakor, skorpor, biscotti och andra efterrätter. Vore underbart att få baka tunnbröd igen.
 
Vad kan du inte äta för mycket av/ vad måste du se till att du maxar?
Definitivt jordgubbar. Även svensk sallad, svenska tomater och någon härlig svensk rapsolja
 
Vad får du inte missa?
Surströmingspremiär i Backe
Vill testa Mons restaurang i S:t Annas skärgård.
Många måltider med släkt och vänner.
 
Bästa sommarappen för mat?
Min nya gårds-app. Ska blila och vill stanna på varenda ställe. gärna kombinera loppis med gårdsbutiker. Mycket jämtländsk ost och ångemanländskt tunnbröd vill jag köpa av små tanter och gubbar som älskar sitt mathantverk. Förutom det så min podcast app. När jag inte går morgonprommenader med hunden så vill jag alltid ha en podcast i lurarna och gå och lyssna till när jag tar mina prommenader, så mysigt.

Favorit i repris från tidigare sommar?
Anders köttrökning. Det. Godaste. Köttet. Jag. Någonsin. Ätit
Övrig vision infr sommaren?
Ljusa norrländska nätter, en drink på bryggan, leka med kameran, springa på skogsvägar, åka båt, klappa på Melker och umgås med min älskade <3. 
 
 
 
 
 
 
Theresia | Sommarlistan | |
Upp