Recept på hemmagjord pesto utan pinjenötter



Hemagjord pesto är ju otroligt gott, men om du precis som jag tycker att det ibland kan kännas lite väl mycket i plånboken att köpa pinjenötter och kanske även vällagrad parmesan, så kommer här ett alternativ. Parmesanen är utbytt mot en vällagrad ost och pinjenötterna mot solroskärnor. Visst det är inte helt samma sak, men riktigt gott iallafall.
 
Ingredienser
1,5 dl solroskärnor
1 kruka basilika
100g vällagrad ost
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
 
Så här gör du
1. Rosta solroskärnorna på svag värme, rör om med jämna mellanrum och övervaka (de kan brännas snabbt).
2. Riv osten.
3. Mixa solroskärnorna tillsammans med osten och olivoljan till en jämn massa.
 
Servera tillsammas med pasta och lite sallad på sidan av!
 
Theresia | Italienskt, Pesto, Vegetariskt, solroskärnor | |
Upp