Recept på youghurtbröd - perfekt till indisk mat

 
Alltså nybakat bröd!!! Det blir aldrig fel och är alltid gott! Detta är ett bröd som gräddas i stekpannan och passar bra till mat, främst indisk mat eller andra rätter av liknande karaktär. Vi åt det till korngryn med svamp, men det liknade risotto för mycket och då blev det för tungt med bröd till. Brödet i sig va dock underbart och kommer definitivt att göras igen! Pluspoäng att det var färska kryddor i brödet, blir otroligt snyggt!
 
Ingredienser
2, 25 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 dl grekisk yoghurt
3 msk hackad färsk koriander
4 msk skirat smör (eller hälften smält smör, hälften matolja)


Gör så här
1. Blanda alla ingredienser utom smöret i en bunke och blanda dem till en torr deg. Tillsätt mer mjö vid behov.
2. Knåda degen någon minut tills den blir slät och smidig.
3. Linda in den i plastfolie och låt stå kallt i minst 1 timme.
4. Dela upp degen i sex delar. Rulla varje del till en boll och kavla eller tryck ut till 2 cm tjocka rundlar.
5. Hetta upp lite skirat smör i teflonpannan och stek ett bröd i taget på medelhög värme i ungefär två minuter på varje sida, tills det får gyllenbrun färg. Tillsätt mer smör efterhand och håll bröden varma.
 
Härligt!
Theresia | Bakpulverbröd, Bröd, Indiskt, Yoghurtbröd | |
Upp