Bokrean är här!

Det finns personer som följer recept slaviskt, och de finns de som höftar vilt när de ska laga mat. Oavsett så tror jag de flesta kan få ut något av att bläddra i en kokbok. Ingredienser, smaker, bilder och teman är underbart att inspireras av när man läser kokböcker. Nu när bokrean har börjat så har jag spanat in några riktigt bra kokböcker som en kan passa på att fynda. 
 
För dig som vill äta mer grönt
Plenty och Plenty more,  Yotam Ottolenghi
Två av de mest omtalade och hypade kokböckerna just nu skriven av den Londonbaserade kocken med israelisk bakgrund.
- Green kitchen stories, David Frenkiel, Louise Vindahl.
Skriver den fina bloggen med samma namn och lagar nyttiga, fina och bra rätter. Min favoritsoppa kommer bland annat från denna blogg.
- Mera vego: mat för hela familjen, Sara Ask, Lisa Bjärbo
Författarna till en av de mest omtyckta vegetariska kokböckerna som trots hård konkurrens lyckats klamra sig fast på topplistan under lång tid. Gör vegetarisk mat enkeloch som passar många.
 
Nördiga böcker
- Smör: kärna, bryna, baka, Johan Hedberg
Skriver bloggen matgeek och driver den populära youtube-kanalen med samma namn. 
- Kimchi och andra koreanska rätter, Byung-Hi Lim, Byung-Soon Lim
Är så taggadkoreansk mat!
 
Bröd
- Den franske bagaren: surdeg, mat, kärlek, Sébastien Boudet
Ni som har läst denna blogg tidigare vet att vi älskar Sébastien
 
Svenska giganter
Annas mat, Anna Bergenström
Den klassiska kokboksförfattaren Anna Bergenström som lägger ner mer tid och energi än tio andra bokboksförfattare tillsammans. Detta är en gedigen och riktigt bra kokbok.
- Det naturliga köket, Mathias Dahlgren.
Mathias Dahlgren, behövs inte säga något mer. 
- Fäviken, Magnus Nilsson
Sveriges internationellt mest kända och hypade kock som driver sin restaurang i Jämtland.
- Mannerströms stora kokbok, Leif Mannerström
Leif Mannerström står för dig själv.
- Grönsaker: tillbehör och garnityr, Tommy Myllymäki.
Vinnare av flera matlagningstävlingar, bland annat världens mest prestigefyllda matlagningstävling Bocuse d'Or.
 
Efterrätt
- Sweet food and photography, Linda Lomelino.
Underbara fotografier på magnifika tårtor!
 
Personligheter - nothing more to say
- Tio lektioner i matlagning, Lotta Lundgren
- Texas BBQ, Jonas Cramby
- Allting gott och alldeles för mycket, Edvard Blom-
 
Anders, Theresia | Kokbok, Tips | |
Upp