Festliga donuts + tävling inför Donutdagen 2016

Just nu fungerar jag mycket kring fest- och knytismat. Vi har inget festdatum inplanerat, men både flytt och födelsedagar att fira <3, dessutom närmar vi oss den tiden på året när picknickar och knytis äntligen händer med jämna mellanrum (mysigt!). När Bonjour frågade om vi ville vara med och hitta på ett recept med donuts för att fira Donut Day 2016 var det därför ett recept till dessa tillfällen vi ville göra. Jag gillar ju att baka det mesta själv, men just donuts som ska friteras i het olja köper jag hellre.
 
Ingredienser
Donuts
Mörkchoklad
Dekoration (krossade nötter, kokos, torkad hallon eller annat du tycker är gott)
 
Gör så här
1. Dela donutsen i bitar 3-4 cm. Sprid ut på bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
2. Smält chokladen över ett vattenbad
3. Trä donutsen på en grillpinne i trä eller på tandpetare
4. Rulla donutsen i chokladen och sedan i nötterna eller kokosen
5. Låt stelna i kylskåpet
 
Servera som efterrätt under ett mingel eller en fest eller sätt ner i en skål med glass

Bonjur har även en tävling i samband med Donutdagen där ni har chans att vinna donuts till sommarens festligheter (jag ser framför mig ett uppdukat bord med festliga donuts under ett träd med böljande grenar). För mer info om tävlingen gå in här "Vinn munkar till dig och dina vänner".



Theresia | Recept, donutdagen, donuts, fest, knytis, mingel, munkar | |
Upp