Halstrad tonfisk med mangosalsa

Detta är en bild av helgens godaste och snyggaste måltid, halstrad tonfiskfilé med mangosalsa. Underbart gott! Tonfisken smälte i munnen och tillsammans med det sötstarka från mangosalsan så var det verkligen en njutning att äta. Tonfiskfilé kan ju kännas exklusivt, men om man äter rätten som en förrätt (så gjorde vi) så behöver en inte så mycket tonfisk per person och kostnaden behöver inte dra iväg. 
 
Anders tillagade fisken sous vide och halstrade den sedan snabbt i pannan. Vi gjorde salsan på fryst mango (som vi tinat) då den färska mangon i butiken inte kändes så rolig. Vi serverade fisken och salsan på en bädd av bladspenat. Ett recept som liknar det vi gjorde finns att hitta här.
 
Fördelen med måltiden är förutom att den är så god och snygg så går den även fort att tillaga. Alltså tips tips tips att testa att laga denna rätt någon gång. Lycka till! 
 
Theresia | | Kommentera |
Upp