Inte pasta, inte gnocchi men gnudi!!!!

 
Min nya favorit från det italienska köket. Som små lätta och smakrika moln som smälter i munnen. Avnjuts med fördel tillsammans med en riktigt god tomatsås, parmesan och persilja. 


Ingredienser
450 g ricotta
45 ägg-gula
150 g vetemjöl
10 g salt
 
Gör så här
1. Sätt på en stor kastrull med mycket vatten och salt (tar tid att koka upp, kom ihåg att lägg på locket). 
2. Lägg ricottan mellan hushållspapper och pressa ut vätskan i 30 sekunder. 
3. Mixa alla ingredienser till degen (om du orkar mixa de torra ingredienserna separat först). Den ska bli ganska blöt.
4. Knåda ihop degen till en rulle. Dela i fyra lika stora delar. Rulla sedan varje del till långa stavar (tänk som att du skulle baka lussekatter). Skär med kniv till bitar på ca 2,5 cm. 
5. Nu kokar vattnet. Lägg i alla gnudis. De ska koka i ca 3 min. Rör om lite lätt när du har lagt i alla gnudis så att de inte fastnar i varandra. 
6. Servera med valfri sås. Ex en härligt tomatsås.
 
För fler exempel på tillbehör samt bilder för hur man ska forma gnudis se detta recept. 
 
 
Theresia | |
Upp