Skälvande Okonomiyaki

Idag har vi gått runt i Kappabashi, köksdistriktet, här i Tokyo. Syftet var främst att spana in köksknivar men Theresia fyndade även formar till Madeleinekakor (finns ju ett sådant recept i Sébastien Boudet-boken som måste testas). 
 

Vi hade rekognoserat knivutbudet tidigare för att få lite tid att begrunda våra inköp och idag var det dags. Alla i sällskapet lämnade köksdistriktet minst en kniv rikare. De är fantastiskt vackra, välgjorda och prisvärda. Den allmänna önskningen är nu att ta en tillfällig paus på resan och teleportera oss hem till våra kök för att inviga knivarna innan vi teleporterar oss tillbaks till Japan igen. 
 
Det finns många affärer i området som säljer knivar, men vi inhandlade våra från Kamataoch Kamaasa, de två butikerna vi upplevde hade bäst kunnande, intresse att förmedla rätt kniv till varje individuell kund samt som andra kunniga rekommenderat. 
 
 
Vi är sällan eniga när det kommer till köksutrustning, men när det gäller att investera i bra knivar till vår matlagning är vi rörande överens. Matlagning blir roligare och bättre med en bra kniv. 
 

Middagen intogs i samma område. Vi hade fått tips om en Okonomiyakirestaurang, Someraro. Där sitter hela sällskapet på öåga kuddar runt en öppen häll där alla själva får tillaga sin mat. När vi letade efter restaurangen gick vi förbi en restaurang som vi tyckte såg fantastiskt mysig ut. När det sedan visade sig vara samma restaurang som vi letade efter var middagsvalet givet.
 
Okonomiyaki är en klassisk Japansk omelett med varierande fyllning.  
 

Vi valde tre olika fyllning; skaldjur, fläsk- och nötkött.
 
Personalen ger gästerna instruktioner om hur Okonomiyakin ska tillagas.
 
Reflektioner kring matupplevelsen:
- Otroligt mysig restaurang och trevlig personal.
- Trevligt koncept att tillaga sin egen mat runt bordet (kan vi återskapa detta hemma på något sätt?).
- Omelett är alltid omelett (även när den är exeptionella god).
 
 
Under restaurangbesöket skälvde marken mycket kraftigare än under de tidigare skalven vi upplevt. Efterråt hörde vi att det uppnått 8,5 på Richterskalan. På vår restaurang skakade det rejält och vi såg alla rätt nervösa ut, men när vi tittade på Japanerna runt om oss så satt de lugnt kvar och mumsade på sin mat så då tog vi det också lugnt.
 
Anders, Theresia | Japan, Knivar, Köksutrustning, Restaurangbesök, Tips | | Kommentera |
Upp