Våra guldkorn från Nørrebro i Köpenhamn

Åh vad härligt vi hade det i Köpenhamn! Fyra dagar av ledighet och sommarvärme kombinerat med att strosa genom Köpenhamn, äta massor med god mat och hänga i soliga parker. Så många fina minnen att spara undan <3.
 
Vi flög dit och tåg tåget in från flygplatsen, så smidigt att flygplatsen ligger så nära stan! Via Airbnb hade vi hyrt en etta i Nørrebro. Därifrån hade vi gångavstånd till allt vi ville göra. Vi hängde i stadsdelar olika dagar, men Nørrebro var vår favorit. Vi delar med oss utav några av våra favoriter från Nørrebro nedan. Två gator som är värda ett särskilt omnämnande:
  • Jægersborggade - mysig fd värstinggata som nu befolkas av Köpenhamns främsta hipsters. Fullproppat av coola kaffebarer, vinotek, restauranger och vintagebutiker.
  • Elmegade - för dig som söker konst, design och vin. Och vem gör inte det?
 
Frukost
- Gröt (Jægersborggade, Köpenhamns egen grötrestaurang, fantastiskt koncept)
- The Laundromat Café
 
 
 
Något sött
- Nicecream
- Istid (glass gjord på flytande kväve)
- Karamelleriet (underbara lyxgodisar, vi köpte med några till parken vi tipsar om nedan)
 
Karamelleriet - vem drömmer inte om en egen karamellfabrik?
 
Dryck
The Coffee Collective är ett prisbelönt kollektiv av kaffenördar, som vunnit många priser internationellt för sin progressiva rostningsfilosofi. Förkroppsligar Third Wave-kaffeprinciper. Den som inte är rädd för att dricka riktigt syrlig, fruktig espresso bör prova några av deras mycket försiktigt rostade single origin-kaffen.
 
 
Malbeck vinbar (vinbar med särskild inriktning på Argentina), se bilden nedan. Happy Hour som gör det mycket prisvärt att dricka riktigt fina viner!
 
 
 
Mat
Manfreds - restaurang med uttalad vegetarisk inriktning och ambitiösa kockar. Vi åt Chef´s choice femrätters lunchmeny, ett tips för alla hungriga.
Relä - samma crew som Manfreds, men något mer fine dining.
 
Ramslökssoppa med perfekt pocherat lägg på Manfreds.
 
 
Bakad lök med vällagrad ost och flädersirap på Manfreds.
 
Parkhäng
Assistens Kirkegård (det är en kyrkogård men den är full utav picknickande köpenhamnsbor)
Anders, Theresia | Danmark, Kaffe, Köpenhamn, Norrebro, Resor, Restaurangtips, Tipsar, Vin, Weekend | | Kommentera |
Upp